Project Status 2016 – 2017

Project Status: 2016 – 2017

Project and impact
Project and impact

From 10:00 I will present the research project in auditorium A @ Sønderhøj 30, Viby, Denmark.

The presentation is the formal end of the research project. I will present the upcoming e-book “WordPress in the Classroom” – and how the research project helped writing the book.

Cover: WordPress in the Classroom
Cover: WordPress in the Classroom

Twenty Fifteen Child Theme

Twenty Fifteen Child Theme
Twenty Fifteen Child Theme

So I’ve implemented a child theme for this research blog. For a while I’ve used Twenty Fifteen, because it’s a blog-oriented theme. But I have to hack some costum pages for the research project. I need pages that map the project, and pages that’ll sum up the proceedings of the present blog.

That’s a job for a child theme!

The code for the child theme is available on Github.

Cases

Getting the cases via the central hand in WF is not as easy as presumed. The system is more or less manual. Getting cases or conducting searches is not an option.

Plan B: source = lecturers.

The general research will continue. Here the sources are:

 • WP debates: participation.
  • Focus I: Core.
  • Focus II: Training.

The project description had to change. A stakeholder thought that “there are enough books about WP”. I agree – also because my involvement in WordPress is research as opposed to evangelism.

Officiel webtekst klar

Så er den officielle webtekst ved at være klar. Projektbeskrivelsen er på vej ind i den sidste iteration, hvor multimediedesigns input indarbejdes. Det ligner et sceneskift fra projektbeskrivelse til research / literature review.

Projektbeskrivelse IV

Forskningsspørgsmålet skal foldes ud i bulletpoints for “variablerne”. Dokumentet er ved at falde på plads. Primo næste uge skal det sendes til endelig godkendelse på EAAA.

Publikation: dansk eller engelsk? That’s the question. Papir eller e-produktion. Tror mest på e (fremstillet i Latex).

Projektbeskrivelse III

Tredje iteration af projektbeskrivelsen skippet med posten. En væsentlig ændring er præcisering af forskningsspørgsmålet til:

Hvilken viden om kode og workflows er nødvendig for at udvikle avancerede WordPress-løsninger til virksomheden?

Det er en meget varm dag. Ventilator kører for fuld hammer. Altandøren  er åben. Solen skinner over Aarhus.

Bloggen som research redskab

Bruger RSS-feeds til at indsamle nyheder om WP. Kilderne er WP-fora, Smashing Magazine, Web Developer og Twitter. Mængden af artikler om WP er enorm. Hvordan sorterer man væsentligt fra det modsatte?

På infomedia så jeg at der er skrevet ca. 400+ artikler om WP det seneste års tid. Det er i danske medier. Infomedia samler kun danske mediers artikler. Internationalt er tallet meget større..

Bloggen har fået nogen statiske sider med beskrivelse af projektet og kontaktinformationer. Arbejdet er samtidig en forberedelse af det resume, som projektbeskrivelsen indeholder.

Bloggen samler automatisk viden om WP, og derfor er min forskerblog både et rum til eftertanke og indsamling af nyheder om WP.

Projektbeskrivelse II

Arbejder med projektbeskrivelsen, der nærmer sig en brugbar form. Feedback var:

 1. Resumé tænkes som en webtekst. Målgruppen er fx besøgende på webstedet,  influenter på EAAA og lignende. Teksten skal fungere i webkontekst. Det er med andre ord en “salgstale”.
 2. Forstudierne skal præcisere metodikken: hvilken litteratur skal læses, hvem skal man tale med, hvorfor etc.
 3. Understreg at antropologerne er antropologer.
 4. Begrund valg af konferencer.
 5. Følgegruppens rolle skal præciseres.

Projektet handler ikke om at lave en blog på fem minutter; men derimod om at integrere og tilrette WordPress til de behov en virksomhed måtte have.

Nogen gange handler sådanne officielle dokumenter om indplacering i organisationens interne systemer.

Projektbeskrivelse I

Lige nu handler det om at få projektbeskrivelsen på plads. Det foreløbige forskningsspørgsmål er:

 • Hvilken viden og hvilke kompetencer kræves for at udvikle best practise WordPress løsninger.

Sådan et spørgsmål kan ikke sige alt, selv om det er ambitionen. Hvad betyder “best practise” egentlig? Ideen er at undersøge, hvordan virksomhederne anvender WordPress i praksis – og at undersøge, hvordan man kan integrere WordPress med andre framewors (læs: Nodejs, SASS, Github etc. etc.)